Socrates-Comenius

Naše škola se v letošním roce zapojila do vzdělávacího programu SOCRATES, který organizuje a financuje Evropská unie od roku 1995. Projekt Socrates má několik dílčích programů. Do toho, který je určen pro střední školy - COMENIUS, jsme se zapojili i my. Třicetičlenný tým žáků druhých ročníků bude spolupracovat se studenty pěti škol z různých evropských zemí. Našimi oficiálními partnery jsou školy v Německu, Belgii a Dánsku, neoficiálními v Irsku a Severním Irsku.

Cílem této činnosti je podpořit spolupráci mezi školami evropských zemí, motivovat žáky k poznávání kultur jiných evropských národů, posilovat kontakty mezi mladými lidmi, procvičit si angličtinu a komunikovat mezi sebou pomocí Internetu.

V prosinci loňského roku se na MSŠCH sešli ředitelé těchto škol a vybrali témata, o která budou mít jejich studenti zájem. Naše škola, vzhledem ke svému zaměření, zvolila téma ekologie.

Nyní probíhá první fáze projektu, t.j. presentace regionu, školy a zúčastněných žáků. V současné době si studenti jednotlivých škol mezi sebou vyměňují (samozřejmě elektronickou cestou) v angličtině psané neformální dopisy, ve kterých se představují. Naši studenti natočili a sestřihali na počítači video o Praze a naší škole. Toto video bylo představeno v průběhu druhého dne otevřených dveří.

Zpět na informace o studiuNávrat na domovskou stránku