hlavní Aktuality o škole info o studiu příjmačky

Přijímací zkouška z českého jazyka


Jarní výlet

Po dlouhých zimních měsících mě první sluneční paprsky každý rok lákaly odpočinout si od každodenních povinností a vyrazit do přírody. Vymyslel jsem tedy výlet, který byl v našem skautském oddílu přijat se sborovým nadšením. Chlapci hned začali studovat na mapě trasu cesty v povodí Berounky, dívky plánovaly občerstvení. Těšili jsme se skoro jako malé děti na Vánoce.

V sobotu ráno jsme se sešli na nádraží. Brzy jsme seděli ve vlaku v očekávání příjemně stráveného dne. Jakmile jsme vystoupili na stanici Zadní Třebáň, shledali jsme, že rozkvetlá příroda láká i mnoho jiných turistů. Byly tu nejen rodiny s dětmi, ale na čerstvý vzduch vyrazili i osmělí výletníci a mladé dvojice. Pavlovi, našemu bručounovi, se to nelíbilo, my ostatní jsme si však nenechali zkazit náladu a vydali se na cestu.

Počasí bylo krásné. Brzy nám vyhládlo, a tak jsme se pustili do jídla, které nám s sebou připravily maminky. Odpoledne jsme se věnovali zajímavým hádankám a úkolům, jež si pro nás nezapomněl připravit náš vedoucí. Michalovy odpovědi byly bezchybné, a proto po zásluze vyhrál.

Domů jsme se vraceli za tmy. Myslím, že jsme si výlet báječně užili.


Zpět na přijímačky 2002Návrat na domovskou stránku