Hlavní Aktuality O škole Info o studiu Příjmačky

Socrates - Comenius

Naše škola se ve školním roce 1998/99 zapojila do Evropského vzdělávacího projektu Socrates / Comenius (Aktivita 1), který organizuje a financuje Evropská unie od roku 1995. Našimi oficiálními partnery jsou střední školy v Heppenheimu (Německo), v Liege (Belgie) a v Hilleroed (Dánsko). Neoficiálně, bez finanční podpory, s námi spolupracují školy v Downpatricku (Severní Irsko) a v Ballině (Irská republika).

Náš projekt číslo CA1-98-I-17 nese název "Jugend am Beginn des 21. Jahrhunderts- Faktoren, die das Leben junger Menschen in besonderem Masse beienflussen".

Projekt je tříletý, musí však být každý rok znovu schválen.

V loňském roce jsme si s partnerskými školami vyměnili videa zhotovená studenty, osobní dopisy žáků o rodinách a zálibách (personal profiles) a studentské projekty týkající se životního prostředí.

Pro letošní rok jsme zvolili jako téma "studium postojů, kultur, tradic a životního stylu studentů v různých zemích a korekci případných předsudků a mylných představ". Místo videa jsme pro partnery letos připravili webovou stránku s informacemi o naší škole a s prezentací výsledků našeho letošního projektu, kterou doplňujeme průběžně během školního roku.


Zpět na informace o studiuNávrat na domovskou stránku