Masarykova střední škola chemická

Září

Škola letos

začala až 4. září. Máme v letošním roce třináct tříd, C1.A, C1.B, L1., F2., L2., Z2., A3., F3., L3., T3., A4., F4. a L4.


5.září se uskutečnil v naší škole za účasti našich vyučujících i návštěvníků odjinud seminář
Ekogramotnost pro udržitelný rozvoj v Praze.
Přednášel Ing. F. Klouda, CSc., MBA.



Naše škola se letos zapojila do několika mezinárodních projektů - "Comenius" (koordinátor H. Matějovská), "Ekoškola" (Eco- Schools)(koordinátor D. Kohoutová) a "Ekogramotnost do škol" (koordinátor M. Veverková).
Cílem posledně zmíněného je ověřit metodické materiály pro tvorbu školních plánů ekologické výchovy, tvorba školního plánu ekologické výchovy a začlenění výchovy k udržitelnému rozvoji ve všech předmětech.

Ekoškola (Eco-Schools) je mezinárodní projekt určený základním i středním školám. Jeho cílem je propojit environmentální výchovu ve škole s konkrétními praktickými kroky, které vedou k ekologizaci jejího provozu.
Protože jsou žáci plně zapojeni do celého procesu plánování, rozhodování a vlastní realizace všech činností v projektu, představuje Ekoškola ideální způsob, jak se vydat na smysluplnou cestu ochrany a zlepšování životního prostředí školy a jejího okolí.
Ekoškola je mezinárodně uznávaný proces certifikace, při kterém školy získávají prestižní světové ocenění - titul Ekoškola.
Mezinárodní organizace FEE (Foundation for Environmental Education), zastřešuje projekt na mezinárodní úrovni. Národním koordinátorem projektu je Sdružení TEREZA.

11. září se jedenáct studentů dostavilo na druhý termín ústních maturitních zkoušek.
Uspěli všichni kromě dvou lyceistů, kteří neprošli u praktické zkoušky.

Od 18. září do 20. listopadu probíhá v naší škole chemický kroužek pro zapálené chemiky ze základních škol. letošním roce , bohužel, se do kroužku přihlásili jen čtyři nadšenci. Snad je brzy přivítáme v řadách našeho studentstva !
Obrázky poskytla J. Prokopová.

Ve dnech 25. - 26. září se studenti Matěj Kala, Jiří Balán, Ondřej Vostal, Radek Vostal a Michal Seifert ( ten je na rozostřeném fotu)zúčastnili Studentské vědecké konference v projektu Otevřená věda Akademie věd ČR.


V týdnu 18. - 22. září se uskutečnil sjezd Vltavy na raftech, spojený s protidrogovým programem.
Patnáct studentů, prof. L. Staňková a P. Marek a tři rafty sjeli Vltavu z Lenory na Dívčí Kámen za Zlatou Korunou. Na programu byly sportovní aktivity, hry a exkurze. Počasí přálo, bylo slunečno a teplo.


26. září opět podzimní sportovní den v Botičské.
Týmy hochů se utkaly v kopané, dívčí týmy v odbíjené.
Výsledky:
Chlapci: 1. F4. 2. L4. 3. T3.
Dívky: 1. F4. 2. F3. 3. L4.
Závěrečný zápas učitelé proti výběru studentů (viz fota) vyhráli studenti. Vítězství mládí nad zkušeností !
Pod obrázkem je galerie.

Mgr. Zuzana Jušková
24. 10. 2006, 15:43:19
Zpět na výpis kategorie