Masarykova střední škola chemická

Ochrana člověka za mimořádných situací

Krčský les

V úterý 23. 10. proběhne praktické cvičení v Michelském lese (Krčský les). Většina tříd projde trasu ze stanice metra C Roztyly ke konečné autobusu 193 (Ústavy akademie věd- dříve Mikrobiologický ústav).Zpočátku půjdete po modré značce k Velkému altánu (zde 1. úkol - vysvětlení cesty anglicky či německy mluvícímu turistovi), poté po zelené k altánku (zde přeběhnete "zamořené" území a budete plnit branné úkoly) a dále půjdete ke stanovišti před mini zoo (1. pomoc, umělé dýchání). Během cesty ještě splníte další úkoly (test z obecných znalostí, zdravovědy a ekologický ). Třídy L3. a 4. ročník půjdou trasu obráceně.

Budete soutěžit mezi třídami, vítězná třída obdrží sladkou odměnu. S sebou: papír, tužku, prostředky improvizované ochrany( pláštěnku, pytlíky, brýle, gumičky atd.) a připravte si anglicky (německy) konverzaci. Jeden student bude představovat zbloudělého a podchlazeného turistu a druhý mu bude pomáhat.

Sraz na Roztylech(stanice metra C), případně (pro L3. a 4. ročníky) na konečné 193. Časy jsou pro jednotlivé třídy různé a vyhledejte je ve škole na nástěnce. Autobus 193 jede k metru C, stanice Budějovická.

Akce proběhne za každého počasí. Nezapomeňte, že ráno je zima!! Teple se sportovně oblečte! Bundu, čepici, rukavice, sportovní obuv!!

Mgr. Radana Vojtíštová
20. 10. 2007, 23:11:17
Zpět na výpis kategorie