Masarykova střední škola chemická

Informační modul

Od druhého pololetí bude zprovozněn informační modul pro rodiče a studenty.

Tento modul umožňuje zabezpečený přístup k informacím o průběhu a výsledcích vzdělávání pro naše studenty a jejich rodiče. Dostupné jsou osobní údaje studenta, informace o docházce a klasifikační údaje. V průběhu druhého pololetí začneme používat i modul průběžné klasifikace studentů. Zatím se jedná o zkušební provoz, je možné že některé funkce nebudou ještě plně dostupné.

Pro správnou interpretaci klasifikace je nutné mít na zřeteli:
Nedílnou složkou hodnocení žáka je také výchovná a motivační složka, kterou nelze zcela objektivně kvantifikovat. Ta zohledňuje aktivitu žáka v hodinách, jeho komunikační schopnosti, snahu apod. Proto nelze vždy výslednou známku odvodit pouze zaokrouhlením váženého aritmetického průměru podle matematických pravidel.

Z technických důvodů zatím není možné uvádět klasifikaci z písemných prací v procentech (používanou např. v matematice a některých odborných předmětech), ale pouze na stupnici 1 – 5. Proto může v některých případech být výsledný průměr vypočtený z těchto známek odlišný od známky přiřazené až k průměru jednotlivých procentických údajů. Jakmile to bude technicky možné, budou uváděny přímo údaje v procentech.

V případě jakýchkoli nejasností ve způsobu klasifikace žáků lze kontaktovat jednotlivé vyučující, třídní učitele nebo vedení školy.

Přihlášení do systému

Ing. Jiří Zajíček
10. 02. 2005, 14:13:46
Zpět na výpis kategorie