MSŠCH

Vítejte

Vítejte na oficiálních stránkách "Křemencárny".
Naše motto: "Per aspera ad astra"
"Přes překážky ke hvězdám"

Maturitní ples

Srdečně zveme všechny žáky, rodiče, absolventy a přátele školy na tradiční ples dne 13. března 2012 od 19 hodin ve Velkém sále paláce Lucerna.

Aktuality

Zájezd do Paříže

...
více Zájezd do Paříže

Úspěch v chemické olympiádě

Na celostátním kole chemické olympiády 1. a 2. února 2012 v Olomouci získali Jaroslav Bíma 2. místo a Martin Peter 3. místo v kategorii E. Velká gratulace a také ...
více Úspěch v chemické olympiádě

Náhradníci na LVVZ

V termínu 25. 2. - 3. 3. jedou 1. ročníky na hory. Hledáme náhradníky za žáky, kteří ze zdravotních důvodů nepojedou. Podmínka: bezproblémový prospěch a docházka. Cena 3500 ...
více Náhradníci na LVVZ

web Roku chemie 2011Responsible care

Úvodní slovo

Masarykova střední škola chemická, důvěrně známá jako "Křemencárna", patří mezi nejstarší průmyslové školy v Praze. Samostatné chemické oddělení první české průmyslové školy vzniklo již roku 1898 a jako samostatná škola působí od roku 1945, na stávající adrese od roku 1952. Má výhodnou polohu v centru města. Sídlí v klidném prostředí a přitom je snadno dosažitelná ze stanic metra Národní třída nebo Karlovo náměstí a z tramvajových zastávek Národní divadlo, Karlovo náměstí a Lazarská.

Mimo kvalitní pedagogický sbor patří mezi hlavní přednosti zejména vybavení laboratoří chemie, fyzikální chemie, elektrotechniky, informatiky, jazykových učeben a také dlouholetá spolupráce s  praxí.

Na velmi dobré úrovni je i vybavení školy výpočetní technikou. Všechny počítače jsou propojeny do sítě a ta je připojena optickou linkou na internet. K dispozici je i Wi-fi síť dostupná v celém areálu školy.

Škola spolupracuje s celou řadou vysokých škol a průmyslových podniků, je členem Svazu chemického průmyslu.

V roce 2009 se připojila k programu Responsible Care - odpovědné podnikání v chemii a získala mezinárodní titul Ekoškola.

Od školního roku 2010/11 vyučuje zcela nová zaměření oboru aplikovaná chemie, která odpovídají požadavkům vysokých škol a chemických a farmaceutických podniků. Na přípravě těchto zaměření se podíleli např. Vysoká škola chemicko­­­­­­­­­-technologická, Přírodovědecká fakulta UK, Zentiva, Česká rafinérská a další. Tato zaměření připravují absolventy pro praxi i pro studium na vysokých školách. Kromě odborných předmětů je hlavní důraz kladen také na výuku jazyků a výpočetní techniky.

Za hlavní cíl školy považujeme přípravu žáků k úspěšnému zvládnutí maturitních zkoušek a k jejich dalšímu odbornému uplatnění, ať již v praxi či v dalším studiu na vysokých školách.

 

 

Jiří Zajíček
ředitel školy